You are currently viewing Aktiesparekonto: Spar penge, når du investerer i aktier

Aktiesparekonto: Spar penge, når du investerer i aktier

Har du længe overvejet at investere dine penge i aktier, men er nervøs for at miste penge på både investering og beskatning, hvis du vælge forkert? Eller synes du, systemet lyder uoverskueligt? Så bør du overveje, om en aktiesparekonto skal være begyndelsen på dit investeringseventyr.

Aktiesparekontoen så dagens lys i 2019, da regeringen ville give danskerne større incitament til at investere i aktier. Med en sådan konto får du mulighed for nemt at investere penge i lige den aktie, der tiltaler dig – og så slipper du med at betale 17% i skat med lagerbeskatning. Læs mere og bliv klogere på aktiesparekontoen lige her.

Sådan fungerer det

Når du har besluttet dig for at oprette en, skal du som det første gå ind på SaxoInvestors hjemmeside. Her opretter du den ved – ja, at klikke på ”Opret en Aktiesparekonto”. Det foregår selvfølgelig med NemId som sikkerhedsforanstaltning, så de kan verificere, at du faktisk er dig.

Nu, hvor du har din aktiesparekonto, skal du i gang med at investere – og for at gøre det, skal du have nogle penge over på din nyoprettede konto. Dette er også yderst simpelt i systemet, og du kan både vælge at gøre det via kortbetaling eller bankoverførsel. Valget er dit. Så er det bare om at finde den rette aktie at investere i og trykke på ”Køb”-knappen – og med ét er du nu investor.

Her kan du oprette en aktiesparekonto

Som vi nævnte tidligere, er aktiesparekontoen et ret nyt tiltag – og derfor vrimler det endnu ikke med udbydere. Da denne artikel blev skrevet, var det faktisk kun hos førnævnte Saxo Bank, de tilbød en som en mulighed. Andre børsmæglere som DEGIRO eller Nordnet er indtil videre ikke hoppet med på vognen – men da konceptet er så nyt, er der masser af tid til, at det kan ændre sig.