You are currently viewing Find din haverutine – hele året rundt

Find din haverutine – hele året rundt

Der er ingen grund til at lukke hele haven ned, selv om det bliver efterår og vinter. Her kan du læse mere om, hvordan du kan bruge din have hele året, og lave dig en god haverutine.

Plant stedsegrønne træer

Hvis du vil have en have, der er grøn hele året rundt, kan det være en god ide at plante nogle stedsegrønne træer, der sørger for at der er grønt, også når det bliver koldt og trist udenfor. Det gør din have lidt hyggeligere at kigge på, og måske også lidt rarere at opholde sig i, når sommeren afløses af efterår og vinter.

Der findes flere planter, der er grønne hele året. Enkelte typer eføj, kan med fordel også plantes, hvis man vil have en have, der ikke bliver helt ribbet for grønt, med en gang kulden sætter ind.

Det er nemlig muligt at bruge sin have hele året, og have glæde af den. Selvfølgelig er der ikke lige så meget at gøre om vinteren som om foråret og sommeren, men det betyder ikke, at din have skal ligge død i mere end halvdelen af året. Derfor skal du fokusere på at gøre din have hyggelig at være i hele året rundt.

Hvis du vil have en hyggelig vinterhave, så kan du også hænge smukke lanterner og lygter op. det giver en lun og smuk og eventyrstemning, selv når alle blomsterne og bladerne er væk. De er også flotte om sommeren, så hvis du vil gøre din have endnu mere hyggelig at bruge, så er dette et godt tip.

Forbered din have på sæsonerne

Der er meget du kan gøre for at forberede din have på den næste sæson. Du kan finde den bedste havevogn for at sørge for at du kan køre de ting du skal fragte rundt i din have, når du skal plante nyt eller fjerne gammelt. Det er en god ide at have udstyret i orden, når du skal gøre din have klar.

Selv om man kan lave sin have til et sted, hvor der er rart at være hele året rundt, så skal man følge havens kalender. Ifølge en god havekalender, så er der altid noget du kan gøre, for at forberede din have bedst muligt på den kommende sæson. Der får du at vide præcis hvad du skal gøre, når sæsonen skifter, så du altid ligger et skridt foran. God forberedelse og godt grundarbejde, giver også det bedste udgangspunkt for en smuk og velfungerende have hele året.

Med godt grundarbejde kan man nemlig nyde godt af haven hele året, og slippe for de triste sæsoner. De kan man forvandle til gode sæsoner med bare få greb som lygter og stedsegrønne træer. Så kan du bruge din have hele året rundt.