You are currently viewing Hvorfor har onlinelån så dårligt ry?

Hvorfor har onlinelån så dårligt ry?

Du kan nærmest ikke undgå at have hørt om online-lån, de er over det hele. Men hvorfor er det, at online-lån har så dårligt ry? Det skal vi kigge lidt nærmere på her. 

Bedre end sit ry?

Det største spørgsmål i den her sag er, om online-lån i virkeligheden er bedre end sit ry. Det dårlige ry stammer fra en tid, hvor hvem som helst kunne tage meget hurtige online-lån uden at skulle opfylde særlig mange betingelser. Det førte så i sin tid til, at mange mennesker, som ikke havde råd til at låne penge online, endte op i en meget sårbar økonomisk situation, fordi de ikke kunne betale sine lån ned til tiden. Problemet med denne type lån var også de skyhøje renter og gebyrer der fulgte, der gjorde lånet meget dyrere, end det man måske havde forestillet sig.

Nye reguleringer giver bedre lånevilkår

Sådan er det faktisk ikke mere, i hvert fald ikke helt på samme måde. Der er faktisk kommet en del reguleringer og begrænsninger for online-lån, som skal stille dig som låntager i en meget bedre position. Det er nemlig ikke nødvendigvis en fordel, at det er så nemt at låne penge. Det skal nemlig være sådan, at det kun er dem, der har økonomi til at betale lånet tilbage, burde kunne låne. Det er fordi, man nemt kommer i en meget sårbar økonomisk situation, hvis man ikke får betalt sine faste udgifter, fordi man skal betale ned på dyre gebyrer og renter. Dermed er det meget bedre, at finde andre løsninger, hvis man ikke har økonomi til det. De nye regler er derfor for at sikre, at det kun er dem der opfylder vilkårerne, som kan få gode lån fra lendme.

Sammenlign flere lån og find her det lån, der passer til præcis dine behov. Det er nemlig ikke sådan mere, at onlinelån, nøsvendigvis er så dyre eller slemme, som du måske tror. Det er dog en god ide at sammenligne flere lån, så man er helt sikker på at man finder det lån, der er det billigste og har de bedste vilkår. Nu er det også blevet sådan, at man kan fortryde sit lån inden 14 dage, hvis man finder ud af, at man alligevel ikke vil låne penge online.